Talstander 1, skal vi give den betydning?

For nogen tid siden læste jeg et eller andet sted om et forslag til en “ny” betydning af 1-standeren, som jeg faktisk synes var ganske sympatisk og samtidig praktisk anvendelig. Nemlig at hvis man sætter talstander 1 på vej i havn betyder det, at man gerne vil have lidt assistance med trosser og lignende når båden skal lægges til kaj.

Vi kender vel alle situationen, hvor et ældre ægtepar eller singlehandsejleren har besvær med at lægge til i fremmed havn eller i hård vejr.

Det kunne måske også tænkes at man selv kunne få brug for det?!? I de tilfælde er det jo en meget fin og elegant måde at signalere, at man gerne vil have en hjælpende hånd – hvis der er nogle der kan undvære den ;)

Hvis det kunne blive en almindelig anerkendt måde at udtrykke ønsket om lidt hjælp vil det også kunne bruges i udlandet – og jeg mindes endda, at ideen skulle være viderebragt af en tysker og hvis det er rigtigt så er det jo allerede ved at blive internationalt.

 

Hvordan er det nu talstander 1 ser ud?

Talstander 1 er ret nem at kende, den ligner det japanske flag, bare som vimpel/stander – helt hvid baggrund med en udfyldt rød cirkel. Standeren har ikke nogen anden speciel betydning, i den civile verden i hvert tilfælde. Så der er ingen umiddelbar fare for at man bliver misforstået når man sætter standeren alene.

Kort sagt så lad os da støtte op om den gode ide og sprede ordet vidt og bredt – og så hjælpe til hvis (når) vi ser det brugt!

Du kan finde mere information omkring signalflagenes betydning her: Signalflag eller i den fuldstændige (og officielle) bog: International Code of Signals

 

If you didn’t get assistance when needed last,
you should set pennant 1 in the mast!

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.