De 5 sejlråd

De 5 sejlråd

 
… og et par videoer om hvordan det er når virkeligheden rammer!

 
Se mere information på SejlSikkert

Træde vande

Mand over bord


1
Lær at sejle


2
Hold dit grej i orden


3
Planlæg din tur


4
Hav en livline til land


5
Brug vesten

Før du opholder dig på/ved/i vandet er det godt at kende gældende regler, det vil sige at du som ny sejler tager duelighedsbevis eller som dykker et dykkercertifikat - så kender du de mest basale regler og havet bedre. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med at du herefter er en erfaren sejler

Når man tager på eller i vandet er det vigtigt at sikre at grejet er fuldstændigt i orden - der er ikke noget mere træls end at ligge hjælpeløst på vandet og ikke kunne komme i land fordi motoren ikke vil køre længere - eller i den værst mulige situation at en redningsvest ikke puster sig op når man får brug for den! Mange problemer kan undgås ved ordenlig planlægning af din tur før du tager afsted. Her dækker planlægning ikke kun over: "sejl fra A til C via B" - men også vigtige emner som: påklædning (vi ved alle at det er koldere end vi tror), forsyninger, finde nødhavn og ikke mindst at studere vejrudsigter!Hvem vil du gerne have alar­me­rer redningsvæsenet, hvis der sker et uheld: dig selv eller dem derhjemme flere timer efter de forventede dig i havn?
Du vil nok vælge det første, så det er nødvendigt med liv­linen til land. Det kan være in­direkte via lyd-/lys­signaler eller direkte via en mobiltelefon men bedst er det via VHF-radioen.
Redningsvesten er det vig­tig­ste personlige redningsudstyr du har ombord på skibet.
Så sørg for at du og resten af besætningen bruger redningsvesten, også før du ligger i vandet og tænker på hvorfor du ikke valgte at bruge den - hvis du altså når at tænke det inden det er for sent!
...og selv for en "garvet" sejler er det altid en god ide at øve sig igen og igen!...husk også altid at vide hvad du har med af sikkerheds­udstyr og værktøj!...dem derhjemme skal holdes informeret, så de ikke unødigt alarmerer redningsvæsenet!...med en VHF-radio når du ud til mange samtidig, med din telefon kun en ad gangen!
...det er lovpligtigt at der er redningsveste/svømmeveste til alle ombord!

Lukket for kommentarer.