My Maritime – kørekort app’en til turen på vandet…

Søfartsstyrelsen har nu (endeligt) udgivet en app til både Android og iOS, hvor man kan se alle sine maritime certifikater/beviser. Appen hedder: My Maritime og kan hentes i en af nedenstående app-stores. Du skal bemærke at det kræver NemID at logge på første gang, men derefter er der adgang kun ved brug af PIN kode.

Nedenstående dokumenter vises i My Maritime (listen er forhåbenlig ikke udtømmende, men det er dem vi har kunne kontrollere er tilgængelige – har du selv nogle beviser der ikke er på listen men er i Appen må du meget gerne skrive til os):

  1. Speedbådscertificat
  2. Duelighedsbevis for fritidssejlere
  3. Y3
  4. Duelighedsbevis i motorpasning for fritidssejlere.
  5. GMDSS ROC
  6. SRC

Da det ikke entydigt er angivet om app’en kan bruges som dokumentation/bevis overfor evt. myndigheder der gerne vil kontrollere dig. Har jeg har skrevet til Østjyllands Politi for at få det be- eller afkræftet at det er fuldt gyldigt kun at have app’en med sig på vandet, hvis man skulle blive stoppet – og jeg har per dd. (10/11/2021) fået skriftligt bekræftet at app’en er lige så gyldig som de fysiske dokumenter (det er selvfølgelig stadig, dit eget ansvar at der er strøm/internet etc. ved evt. kontrol – præcis som ved kørekort appen).

Apple

https://apps.apple.com/dk/app/my-maritime/id1536537558?l=da

Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.sofartsstyrelsen.DigitaleBeviser

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.