World Sailing Championship – VM dag -2

Så er der VM for alle OL klasser for første gang i Aarhus og for første gang i Danmark! En begivenhed nogle af os har set frem til i måneder og år og nu er det så nu!!!

For at sætte sig ind i hvor stort et arrangement det rent faktisk er så kan man lige se på nogle få tal:

– 1100 frivillige
– Sendes live og i uddrag til 59 landes TV
– Deltagere fra 90 lande
– 1400 sejlere

Jeg vil forsøge at lave et enkelt blogindlæg hver dag (de vil nok blive udgivet noget forsinket, for der plejer at være rigeligt at se til ved den slags stævner :)) i den periode hvor VM løber af stablen og hvor jeg er aktiv på en af banerne. Det første indlæg vil hedde VM dag -2, da de to første dage for alle banehold er sat af til forberedelser og tests – således også for Kaløvig Teamet som jeg selvfølgelig er den del af :)

Test dage

Det første der skulle foregå (udover at sejle RIBs fra Kaløvig til Aarhus) var at deltage i sikkerhedsbriefingen. Det er klart at der ikke må herske nogen tvivl om hvordan man skal forholde sig i forbindelse med mindre eller større ulykker. Herunder selvfølgelig også hvilke opsamlingspunkter for ambulancer og lignende, der er placeret rundt omkring i Aarhusbugten. Det skulle gerne resultere i at både vi og beredskabet er enige om hvor man vælger at sejle hen, hvis vi får brug for at man skal sejle en eller flere til hjælp på land (7 – 9 – 13 for at det aldrig bliver nødvendigt).

Første testsejllads foregik i det område, der hedder E (Echo) – et område der ligger lige øst for Marselisborg Marina – og forløber helt efter planen. Det meste går faktisk ud på at blive enige med ens makker på Linjebåden om, hvem der gør hvad hvornår og hvor de enkelte ting skal være placeret på båden. Og ja der er faktisk en hel masse ting som man måske ikke lige tænker over at man har brug for: anker, ankertov, synk, diktafoner, mobiltelefon, VHF radio, papirblokke, blyanter, kniv, flagstang, flag på stager etc.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.