VHF

Ombord på båden har vi altid forskellige kommunikationsmidler – selv om det ikke er lovpligtigt, mindst en transportabel VHF-radio samt mobiltelefon – udover den stationære VHF-radio, således at det altid er muligt at komme i kontakt med kystradiostationerne (Lyngby Radio) og de andre vi deler det store hav med.
 

Fastmonteret VHF

Som fastmonteret VHF-radio har vi en Garmin 300i, der samtidig er forbundet med med en Garmin AIS 300 modtager. En Garmin 300i er en klasse D DSC-radio med NMEA 2000 netværk forbindelse så den kan bruges direkte fra kortplotteren. Selvfølgelig har vores fastmonterede radio også L-kanalerne aktiveret (læg ikke så meget i at billedet er af en 200i, sådan en sad der i båden før den blev skiftet ud med en 300i).
 

Bærbar VHF

Som bærbar VHF har vi en Icom M91D eller Icom M93D begge håndholdte radioer med DSC og GPS (og selvfølgelig L-kanalerne indkodet).
Det er en radio der er IP67 godkendt, hvilket betyder de er vandtætte ned til en meter i op til en halv time – hvilket nok ikke kommer til at ske da den samtidig selv kan holde sig flydende. Kort sagt rigtig gode og stabile VHF-radioer, der dog ikke er GMDSS godkendte.

Lukket for kommentarer.