Apps for sejlere og andre havinteresserede, del 1

Apps er jo det nye sort og det gælder også for sejlere og andre havinteresserede (selv om »ordet« er forfærdeligt og det lyder endnu værre), så derfor skal man selvfølgelig også have et godt udvalg af applikationer på sin telefon, der kan bruges på vandet – så her kommer et lille udvalg til Android (de fleste findes nok også til iOS, hvis man har den slags behov :)) – desværre er listen over kvalitets apps for sejlere ikke så lang endnu, men der kommer heldigvis hele tiden nye til.

Vi lægger ud med applikationer under kategorien: Søkort og AIS. Senere vil der komme flere til i andre kategorier. Hvis du har forslag til flere apps for sejlere og andre med havinteresser, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Apps for sejlere omhandlende “Søkort og AIS”


Marine traffic (Google play) kr. 27,99
Med MarineTraffic kan man holde øje med alle skibe med AIS transmitter (eller dem der opdaterer deres position via andre kilder (se mAIS). MarineTraffic kan selvfølgelig ikke erstatte en rigtig AIS modtager da data ikke opdateres i real-time. Men det er rigtigt godt til at få styret sin nysgerrighed omkring andre bådes positioner :)

mAIS (Google play)
mAIS kan bruges til at sende egne data til MarineTraffics servere, hvis ikke skibet har egen AIS transmitter, for at få vist skibets information for andre brugere. Det eneste der kræves er en konto ved MarineTraffic og et rigtigt MMSI nummer. Sikkerhedsmæssigt skal det nævnes at data IKKE udsendes som AIS data og dermed ikke kan vises på andre skibes rigtige AIS system.

Navionics – Denmark
(Google play) kr. 299,00
Nok det mest udbredte søkort til tablets/smartphones – desværre koster det en del penge da der i Danmark skal betales for søkort. Navionics kan sagtens bruges ombord på skibet, men det er klart det ikke er godkendt som eneste søkort ombord. Der skal også betales for opdateringer med mellemrum, hvilket kun gør det endnu dyrere – og så er det lidt underligt at der stadig er basale mangler, blandt andet positionsangivelse i lat/long.

Keep Sailing (Google play)
Dansk udviklet logbogsapplikation, man kan bruge til at registrere sine sejlture og dele dem med andre (og oprette “venne” relationer). Indeholder også oplysninger om f.eks. ankerpladser (bruger info), vejrudsigt og lufttrykslog for de sidste 24 timer. Applikationen bruges i kombination med KeepSailings hjemmeside (http://www.keepsailing.net).

FindShip Pro
(Google play) kr. 41,58
FindShip minder meget om MarineTraffic – nogle mener at FindShip generelt er hurtigere til at opdatere, men jeg synes umiddelbart det er lidt som vinden blæser om det er den ene eller anden, der er mest up to date. Hvad man mener er bedst må man nok selv vurdere :)

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.