Så fik Aarhus endeligt sit nye stenrev

I dag fik Aarhus sit eget stenrev lige ved indsejlingen til lystbådehavnen i den nordlige del af Aarhus. Projektet er opstået som et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Danmarks Naturfredningsforening og det startede i 2013, hvor der blev lagt 1100 ton sten under havoverfladen. Det hele handler om at forsøge at skabe et kunstigt stenrev som bare en lille erstatning for de mange stenrev, der i årenes løb er blevet ødelagt i de danske farvande ved for eksempel udgravninger.

Stenrevet ligger nordøst for indsejlingen til lystbådehavnen ved Aarhus Ø.

 

Opbygning af stenrev ved Aarhus
Opbygning af stenrev ved Aarhus

 

Her er så de cirka 2500 ton sten, der skal bruges yderligere til at opbygge det nye stenrev (hvad kontorstolen bruges til står til gengæld lidt hen i det uvisse, men det kan da være den er tiltænkt en meget træt havnearbejder :) )

 

_DSC2165

 

Når stenrevet er helt færdigt forventes det, at både sæler, fisk og skaldyr blive glade for det og vil bruge det som opholds- og/eller ynglested. Det vil også være helt fantastisk, hvis sælerne begynder at bruge de sten, der rager over vandet som hvilested ligesom det er tilfældet oppe i bugten ved for eksempel Kaløvig slotsruin – men det kræver at de føler de kan få lov at være der i fred. Så vi må bare håbe at dykkere, svømmere og andre fritidsaktiviteter skræmmer de større dyr som for eksempel sæler og marsvin væk, men det får vi jo af se med tiden.

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.