xPlorer2 vindhastighedsmåler fra SkyWatch

Ja så fik vi vores xPlorer2 vindmåler fra SkyWatch med ud i naturen, efter at vi for efterhånden nogle dage siden fik den leveret – desværre har der ikke været mulighed for at komme på vandet i den periode så den er endnu ikke blevet testet “at sea”, men det kommer nok.

xPlorer2 er nummer to i en serie af vindmålere på fire, det betyder også at den ikke har alle de funktioner som topmodellen xPlorer4 har – men den har det mest nødvendige nemlig måling af: vindhastighed (som jo faktisk burde hedde vind fart, men det lyder fjollet) i m/s, km/t, mps, knob, fps, max vindhastighed, temperator i C eller F, samt beregning af vindchill korrigeret temperatur. Hvorimod topmodellen også har fået tilføjet funktioner som: kompas, absolut og relativ lufttryk, højde, og noget historik.

Men tilbage til xPlorer2s praktiske brug. Alle xPlorer modellerne er fysisk ens (undtagen deres farve) og jeg synes de har en ganske fornuftig størrelse, ikke så store at de ikke kan ligge i en lomme men heller ikke så små at man ikke kan læse hvad der står i displayet. Til gengæld synes jeg (som med alt andet UI med kun en knap) at den er lidt besværlig at bruge – mest med hensyn til hvilken funktion det er man aktiverer med hvor langt et tryk på knappen – men hendigvis er der jo ikke så mange funktioner så mon ikke det kan læres.

Nu har jeg det jo normalt ikke så godt med ting der ikke er 100% vandtætte og lige i den sammenhæng er jeg løbet ind i et problem alle påstår nemlig at den er vandtæt og kan sænkes i vand for at måle vandtemperaturen. Men det er simpelthen ikke lykkedes mig at finde en IPx angivelse af produktet, så hvad vandtæt dækker over er lidt svært at sige, men det vil nok vise sig over tid :).

Nøgleord: , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.