VHF radio fra Garmin med NMEA2000

Ja så skete det jo… vores VHF radio døde efter en spændende tur gennem Limfjorden. Det betyder jo selvfølgelig af den skulle skiftes ud med noget nyt så jagten gik ind på nyt udstyr – med følgende krav: AIS modtager, L-kanaler, NMEA2000 og ikke mindst til at købe for penge.

Efter at have undersøgt markedet og fundet en del der opfyldte i hvert tilfælde de fleste af kravene faldt valget på en en VHF radio fra Garmin med NMEA2000 nemlig deres 200i sammen med en Garmin 300AIS modtager, dertil skal det jo også siges at vores kortplotter (720s) allerede er en Garmin, hvilket naturligvis også havde lidt at sige.

Det hele blev bestilt hjem fra Marinetorvet.dk – inkl. alle de nødvendige NMEA2000 kabler – desværre kom de til at sende en model 100i istedet for den bestilte 200’er (forskellen er at 100i ikke kan kobles til et NMEA2000 netværk), men der var absolut ingen problemer med at få dem til at sende den rigtige så den havde vi dagen efter.

Det hele er nu blevet monteret på båden og alt fungerer som det skal uden problemer af nogen art – NMEA2000 er godt nok nemt :) Det eneste der er ændret er stikkene på radioen, der er blevet skiftet ud med nogle vandtætte i stedet for det der pjatstik som alle radioer af en eller anden grund har monteret (få det dog lært fabrikanter, det kan da ikke være så svært – det er jo ikke fordi VHF radioer er billige!!).

Med hensyn til NMEA2000 netværket kan jeg kun sige at det virkede med det samme og det er rimeligt lækkert at man bare kan trykke på et “AIS mål” vælge opkald og så fortæller kortplotteren selv radioen hvilket MMSI nummer man ønsker at komme i kontakt med eller at man ved at aktivere MOB funktionen på radioen automatisk lavet en markering på kortplotteren (ja ja det sidste er ikke tested, men mon ikke det virker som det skal) – det kunne vi ikke med den gamle der kun var forbundet via NMEA0183.

Alt i alt er vi ret godt tilfredse med købet og når der nu var noget der skulle gå i stykker så var det da ikke det værste at få den gamle radio skiftet ud til en noget nyere model!

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.