Udskiftning af den fastmonterede VHF-radio

Ja, så skete det der ikke burde kunne ske – nemlig fugt på indersiden af displayet i vores VHF-radio (Garmin 200i). I følge specifikationerne på Garmin radioen er den IPx7 tæt, hvilket betyder at den skal kunne holde til at blive sænket ned i op til en meter vand i 30 minutter – og så er det jo lidt trist at der kan komme fugt i radioen bare ved almindelig brug :( – så derfor stod den nu på udskiftning af VHF-radioen.

Nå men hvad gør man så i den situation, ja man kan jo for eksempel dokumentere det med nogle billeder, hvor det tydeligt vises at den er gal. Dem sender man så til forhandleren og spørger hvordan man skal forholde sig til det – som sagt så gjort.
Med forventningen om at det kunne ende med en diskussion om hvor vandtæt radioen burde være (der har vi lige som været tidligere) blev vi positivt overrasket over at få en mail fra Marinetorvet – og så endda på en lørdag – med beskeden: “den skal byttes, og du kan selv bestemme om du vil sende den til os eller direkte til Garmin”. Så hermed en stor tak til Marinetorvet og Garmin Marine for en fremragende service.

Udskiftning af VHF-radioen pga. fugt i displayet.
Man kan vist ikke være i tvivl om, at her er noget som ikke burde være der.

 

Den nye radio

For at undgå at det evt. skulle ske igen valgte vi så at få den byttet til storebroderen 300i (mod at betale differencen naturligvis). Den har ikke nogen head unit med display, men selve radioden er monteret i konsollen og styres fra mikrofonen i stedet. Selvfølgelig har den de samme features som i de mindre modeller, men man får da også lige »optage« funktionalitet med i købet – optage funktionen gør at man få gentaget den sidste radiomelding, hvis man ikke lige får det hele med i første omgang.

Efter udskiftning af VHF-radioen kan microfonen nu tages med ind efter brug
Her et mikrofonen pakket ned i en tilkøbt transportkasse (fra Bauhaus). Den monteres nu kun på båden ved sejlads.

 

Her er alt hvad der skal bruges til denne udskiftning af VHF-radioen
Her er alt hvad der følger med en Garmin 300i, lagt frem på bordet inden selve monteringen påbegyndes. Lidt ærgerligt at vi ikke lige tænkte på at tage et billed af indholdet fra en Garmin 200i.

 

Så hermed er der sat endnu et stykke Garmin udstyr i vores båd (selv om der i dette tilfælde var tale om en udskiftning) – med den efterhånden store mængde Garmin udstyr kan man jo egentlig ikke forstå at Garmin ikke er begyndt at sponsorere os endnu ;)

Nu glæder vi os bare til at komme på vandet så vi kan få prøvet radioen i praksis. Lyngby Radio skal nok lige forvente et test-opkald i den nærmeste fremtid ;) – og så skal der selvfølgelig nok komme et indlæg omkring brugen senere.

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.